+45 41613406 jcc@harnbjerg.dk

Om Langeland

Vildhestene

Når man begiver sig ud på vejene er det af snoede og bakkede veje hvor man passer gennem en skøn vekslende natur med møller på bakke, og små bindingsværks huse og på engene græsser der køer samt får, og køre man ned mod Dovns Klint kommer man forbi de vilde heste.

Her på Langeland er der både Herre Gårde samt en del Kirker der er vær at udforske samt en vandretur på Øhavsstien hvor man kan opleve naturen samt dyrene der lever der, desuden kan man opleve – det Sydfynske Øhav – spændende kulturhistorier og meget mere.

Langeland er Danmarks rigeste område for lystfisker, hvor der er den skønneste natur med masser af frisk luft som man kan nyde sammen med en flok venner eller familie, men har man nu lyst til at fiske alene så har Langeland noget at byde på, her kan man fange fladfisk samt havørreder, for

Langeland har en 140 kilometer kystlinje som giver mulighed for at fiske mere end 20 forskellige arter.

På grund af placeringen mellem det flade øhav samt den noget køligere Østersø giver det en usædvanlig god vækst og opholdsbetingelser for de forskellige fiskearter.

Her har du mulighed for fiske fra en kutter eller man kan leje en båd, desuden er der rig mulighed for kystfiskeri, der er 3 gode steder der kan nævnes – Gulstav på Sydspidsen – Ristinge klint på vestsiden samt Løkkeby nord for Spodsbjerg på østsiden.

Du skal huske at her i Danmark skal man købe et fritidsfisker tegn for at kunne fiske.

Prisen er 185 kr for 1 år – 130 kr for en uge – 40 kr for en dag men man skal huske på at indtægterne fra fisketegnene bruges primært til fiskepleje, blandt andet til udsætning af pighvar samt havørred desuden til vandløbsrestaurering for at hjælpe fiskebestanden.

Personer der har opnået ret til folkepension behøver ikke fisketegn.